Agenda

Blijf op de hoogte!

Agenda2021-01-02T16:42:23+01:00

Kom regelmatig eens een kijkje nemen

Wegens de Corona maatregelen zijn alle activiteiten momenteel opgeschort.

Door middel van onderstaande knoppen kan je een selectie maken op basis van Periode, Categorie en Label. Met de selectieknoppen rechts kan je een weergavetype naar keuze selecteren.

Importeer individuele evenementen of druk de volledige agenda af.

feb
13
za
2021
Valentijn @ Zaal St. Pieter
feb 13 @ 20:30 – 23:30

Be My Valentine

Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten.

Valentijn (Latijn: Valentinus) (3e eeuw) is de naam van drie of vier martelaren en heiligen uit de derde of vierde eeuw. De feestdag Valentijnsdag (14 februari) is de dag der geliefden en zou de dag zijn waarop deze heilige stierf. Lees meer…

mrt
13
za
2021
Carnaval @ Zaal St. Pieter
mrt 13 @ 20:30 – 23:30

Dresscode:

We zijn verkleed of gemaskerd!

Carnaval (ook wel `Vastenavond` – vooravond van het vasten) is een van oorsprong katholiek feest, dat mogelijk ook heidense wortels heeft en gevierd wordt in de drie dagen voorafgaand aan Aswoensdag. Volgens de traditie duurt het feest van zondag tot dinsdagavond – de Vastenavond. Om middernacht vangt de vastentijd aan van 40 dagen, tot Pasen.

apr
3
za
2021
Paasfeest? @ Zaal St. Pieter
apr 3 @ 20:30 – 23:30

Onder Voorbehoud

Het christelijke Pasen heeft zijn oorsprong in het joodse Pesach.

Het eten van paaseieren is van middeleeuwse oorsprong. Een ander gebruik zijn de paasvuren. De ontstaansperiode hiervan is onbekend. De palmpasenstok is een Nederlands fenomeen dat na de reformatie bij katholieken ingang vond.

De paashaas is volgens hedendaagse inzichten helemaal niet zo oud: hij is voor zover bekend pas in 1682 voor het eerst in Duitsland beschreven, in Georg Franck von Franckena

mei
8
za
2021
Moederdag @ Zaal St. Pieter
mei 8 @ 20:30 – 23:30

Moederdag wordt gevierd ter ere van het moederschap. Het wordt gevierd op de tweede zondag van mei. In de provincie Antwerpen vindt Moederdag ook plaats op 15 augustus.

Viering

De moeders worden op deze dag verwend. Ze krijgen ontbijt op bed en cadeaus. De huishoudelijke taken die moeder uitvoert, worden door de vader en de kinderen verricht. De kinderen hebben op school of in de crèche cadeaus gemaakt. Oma wordt ook vaak bezocht op deze dag. Het is een hoogdag voor de bloemenhandel.

jun
5
za
2021
Vaderdag @ Zaal St. Pieter
jun 5 @ 20:30 – 23:30

Vaderdag is een feestdag ter ere van vaders. Hun vaderschap, vaderlijke plichten en de invloed van vaders in de samenleving wordt gevierd. Het feest komt voort uit Moederdag.

Viering

Vaderdag wordt gevierd op de tweede zondag van juni. In de regio Antwerpen wordt Vaderdag ook gevierd op 19 maart. Dit is de feestdag van Sint Jozef, de pleegvader van Jezus. Sint Jozef wordt beschouwd als het ideaalbeeld van de vaders.