Danslessen

Danslessen2019-06-30T13:20:24+02:00

Dansen bij Medak

Dansen is de afgelopen jaren sterk in populariteit toegenomen. De populariteit van programma’s als “So You Think You Can Dance” heeft er voor gezorgd dat er steeds meer gedanst wordt. Bij Medak is er voor iedere dansliefhebber wel iets leuks te doen.

Verlies jezelf op het ritme van de muziek

De lessen zijn makkelijk te volgen, geen ingewikkelde danspasjes en dus voor jong en oud geschikt. Door de aanstekelijke muziek is elke les weer een feest! Je wordt er niet alleen vrolijk van, want je werkt ondertussen ook nog de nodige kilootjes weg.

Blijf langer jong! Kom dansen!

Dansen! Een hobby voor twee.

Wil je lol maken, je uitleven op muziek, andere mensen ontmoeten… dan ben je bij Medak op het goede adres.
Op een aangename en prettige, maar wel duidelijke en verstaanbare wijze word je wegwijs gemaakt in de danswereld. Je goed voelen en je amuseren staan voorop. Wil je presteren dan kan dat, maar alleen als je dat zelf ook wenst. Ontspanning blijft het eerste doel en voor de meerderheid van de leden blijft het daar ook bij. Als dansclub staan we garant voor danslessen van hoge kwaliteit in een ontspannen en aangename sfeer.

Overzicht cursussen

Basiscursus Ballroom & Latin

Wil je graag beginnen met dansen dan is deze basis-cursus Ballroom & Latin perfect geschikt voor u. Je leert er op een gemakkelijke en plezante manier de basispassen en enkele figuurtjes van Quickstep, Chachacha, Engelse Wals, Weense Wals, Jive, Tango.

De GRATIS proefles start op 11/09/2020 om 20u

Eerstvolgende Lessen

Gevorderden Cursus Ballroom & Latin

Je hebt de basiscursus achter de rug en je hebt de smaak te pakken!
In deze cursus voor gevorderden leer je de kunst van het ballroomdansen, met zijn elegante, soepele bewegingen.
Zowel standaard als latin dansstijlen komen aan bod.

Eerstvolgende Lessen

Vergevorderde Ballroom & Latin

Na vele jaren les volgen mag je eindelijk deelnemen aan de large. Bij alle dansen die ze al kennen zal er weer een leuk figuurtje bijkomen. Maar belangrijk voor de leerlingen is ook het blijven onthouden van al hun danspassen die ze in de loop der jaren hebben aangeleerd. Dat kan enkel door veel te herhalen.

Eerstvolgende Lessen

Easy Linedance

LineDance is voor alle leeftijden. Je danst los van elkaar maar altijd in een groep. Het is sociaal, actie en fun. Iedereen kan het leren.

Inbegrepen in inkom dansavond.

Eerstvolgende Lessen

Sequence Dansen

Bij de moderne sequensdansen worden de stappen herhaald na de zestiende maat, dit wil zeggen, op de 17de maat beginnen we opnieuw met de eerste pas. Een typische sequensdans bestaat uit 5 of 6 sequenties.

Inbegrepen in inkom dansavond.

Eerstvolgende Lessen

Zumba

ZUMBA kent geen moeilijke choreografie en is geschikt voor iedereen die van swingende Beats houdt! Kom dans mee in onze ZUMBA-les and Join the PARTY!

Eerstvolgende Lessen

Workshops

Voor de leden die eens iets anders willen!

Naast de traditionele cursus ballroom & Latin van 27 lessen biedt Medak ook kort lopende cursussen of ook wel workshops genaamd aan.

Disco Swing

Wil je op het volgende feestje jullie danskunsten tonen? Disco Swing is een eenvoudige en ontspannende dans! Iedereen zal deze cursus met gemak kunnen dansen!
Leer bij Dansclub Medak op een leuke en ontspannen manier disco swingen op oude en nieuwe populaire dansmuziek. Na deze workshop dans je op elk feest toffe dansmoves en beleef je veel plezier aan het samen dansen. Uiteraard leer je hoe je de figuren vlot leidt en volgt en hoe je ze op een makkelijke manier uitvoert. Disco swing is een partnerdans. Schrijf dus steeds in met een partner.

Eerstvolgende lessen

Salsa

Als je weg bent van zuiderse muziek dan is onze salsa cursus geknipt voor jou! Eerst leer je het typische ritme in eenvoudige basisfiguren van deze Cubaanse dans. Daarna gaat het verder met combinaties die geleidelijk aan moeilijker worden.

Latino plezier verzekerd!

Eerstvolgende lessen

 

Charleston

De Charleston is een van de populairste dansen van de jaren 20. Typisch zijn de twistende, tegengestelde bewegingen van handen en voeten.

Veel van de Charleston danspassen kunnen gebruikt worden in de Lindy hop en voegen er een extra dimensie aan toe.

Eerstvolgende lessen

Mambo

Mambo is een Cubaanse dans en muziekvorm. De dans behoort tot de Latijns Amerikaanse dansen en is ontwikkeld in Cuba met als verre voorouder de oorspronkelijke rumba

Eerstvolgende lessen