De uitvinder van dé fitnesshype was dakloos

en 5 andere Zumba-weetjes

Ook al ben je geen fitnessfanaat, de kans is groot dat je wel al eens van Zumba gehoord hebt (of zelf je innerlijke latina hebt losgelaten op de muziek). De combinatie van dans en aerobics is ook nu nog steeds immens populair. Maar wie hebben we eigenlijk te danken voor die opzwepende danspasjes?

Schrik niet. De uitvinder van Zumba is … een man. Colombiaan Alberto Perez bedacht de fitnesshype die momenteel maar liefst meer dan 15 miljoen mensen over de hele wereld aan het dansen krijgt.

Dat ging trouwens niet van een leien dakje. Hij plande vier bezoeken naar Miami vooraleer één fitnessmanager hem een kans gaf. En dus verkocht Alberto zijn auto en fiets en verhuisde hij naar een bank in het park waar hij sliep totdat hij in zijn nieuwe appartement kon intrekken.

Hij leerde zichzelf dansen door vanop een afstandje door het raam naar de dansers in de dansacademie in de buurt te kijken. Totdat ze hem opmerkten en dachten dat hij de vrouwen in hun strakke pakjes begluurde en vanaf dat moment de gordijnen sloten.

De naam Zumba ontstond omdat Alberto een exotische, leuke naam wou die startte met de letter Z, omdat hij als kind dol was op Zorro.

In 2003, twee jaar na het uitbrengen van zijn eerste DVD, hield hij zijn eerste training sessie voor 320 toekomstige Zumba instructeurs.

Hoewel Alberto nu creatief directeur is van Zumba, maakt hij nog tijd vrij om zelf twee à drie keer per week Zumba te geven in zijn privéstudio. “Ik wil gekte en vrolijkheid zo ver mogelijk verspreiden,” aldus Alberto.

Beginnen jouw benen al te kriebelen? Volg dan het voorbeeld van Alberto Perez in onderstaande video en dans die calorieën er weer af.

Meer info over Zumba bij de Mechelse DansclubMedak vzw kan je vinden in de Lesagenda  en Prijzen en info vind je hier.

Bron!

Reageer op deze post